За Нас
Чисто и Просто
            В началото на 2000 г. малко на шега и под напора на режисьора на студиото Екатерина Стоянова, се формира музикалният колектив самонарекъл се “Чисто и просто”. С идеята за направата на авторска музика към любимият на две поколения мюзикъл на Валери Петров “Копче за сън”, се оформи първоначалният формат на групата в състав: Любомир Брашненков на ритъм- китара, Стоян Радославов- бас и Светослав Иванов- ударни. За по- малко от 2 месеца, тримата успяха да сътворят 20 музикални миниатюри, в странната смесица от стиловете рок, джаз и арт, които бяха записани в култовото студио “Graffity”. Като гост- музикант на китара за записите е поканен Любо- малкият. Песните които отварят и затварят представлението са по текст на Любомир Брашненков. Записите на вокалите беше реализиран в студиото на кукленият театър и изпети от вокална група “Витошки камбанки” и актьори от “Камбана”. Гост- певец в песента “Бащата” е Цвятко Христов- верен фен и приятел на “Камбана” и незабравим с ролята си на боабаб. Оценката за работата на “Чисто и просто” не закъсня и през 2001г. на Театралните празници в град Каварна те получиха наградата за авторска музика към спектакъла и специална парична награда, дарена лично от председателя на журито Филип Трифонов.

      Ентусиазирани от успеха, макар и вече без Стоян (заминал за Германия), но с нови и свежи попълнения бе дадено начало на новото предизвикателство- мюзикъл с музика на живо. Работното заглавие бе “Приказки за големи”, а автора- Стефан Цанев! За този проект формацията “Чисто и просто” беше следната: Драгомир Вълчев- ритъм китара, Любомир Брашненков - бас, Любо-малкия - пиано, Георги Шаров - тарамбуки. С новите имена следват и нови музикални изследвания. Стилът на песните е етно-рок. След дълги и уморителни репетиции идва и поредната награда на бандата. Годината е 2002, фестивалът - “Златна рибка” в морската ни столица, а групата отново е отличена за авторска музика.

            Следващата стъпка се казваше “Трите патета” по Стефан Цанев. “Чисто и просто” отново влизат в “Graffity studio” за записи и отново успяват да ги приключат за рекордният един ден. Групата е в познатият от “Приказки за големи” формат, с едно малко изключение- Светльо е заел мястото си зад барабаните. Стиловата ориентация е ска-рок.

            “Приказка за другото овчарче” на добре познатият ни вече Стефан Цанев е може би най-успешното представление на “Чисто и просто” и “Камбана”. Това се дължи не само на въздействащата музика (една прекрасна симбиоза между традиционна българска народна музика примесена с рок), но и на чудесната хореография, цялостното раздаване на актьорите на сцената и интересните режисьорски хрумвания. Музиката се свири на живо, а песните, повечето от които са многогласни се изпълняват от актьорите по време на танците им. Групата продължава да свири във формат Драго, Любо и Светльо и е отличена за изпълнението си на Каварненски театрални празници- 2004г.

            Година по- късно тримата автори се включват за първи път и в направата на музика към спектакъл с изцяло социална насоченост. Проекта “Отвори очи”, организиран от Театър “Цвете” и Британското консулство, се занимава с трафика на хора и има своята продължителност и в момента. В постановката “Трафик” идеята на музиката е да пресъздаде отношението към случващото се на сцената. Всеки един персонаж има своя собствена мелодия според характера си. Музиката се изпълнява на живо, а стиловото звучене, може да се характеризира като джаз с импровизации.

            През 2005 г. Арт студио “Камбана” влизат в проект “С театър срещу наркотиците”, а музиката към спектакъла “Из дневниците на живота” е на Любомир Брашненков. Записите са записани при домашни условия на компютър. Музиката варира между етно, рок и джаз. Използвани са семпли и живи китара и бас. В песента “Световъртеж” като певчески дует се изявяват Любо и Георги Димитров от “Камбана”.

                                                                                    Разгледайте профила на “Чисто и Просто” в myspace                         Следва продължение...

                                                                                                                                                            Още снимки
За Нас

Календар One for All, All for One...1